Čas prípravy 6 hod.

Suroviny : Vypracoval : Bezlepkový pekár.sk

  • 110 g. kvások ( ja som použila mix per pane- môžete náhradu mix B schär )
  • 160 g. vody
  • 187 g. múka NF – Mix Per Pane (na biele pečivo)
  • 80 g. tangzhong
  • 1 lyžička soľ
  • trocha medu
  • 2 lyžice olej

Tangzhong : Vypracoval : Bezlepkový pekár.sk
70 g vody a lyžica polohrubej ryžovej múky
Vodu s ryžovou múkou si uvaríme hustú kašu. (necháme vychladnúť).

Postup : Vypracoval : Bezlepkový pekár.sk Kvások si rozpustím vo vode úplne najemno, pridám múku, soľ a med, nakoniec vychladený Tangzhong. Suroviny si spolu prepracujem na hladkú hmotu, ktorá sa dobre spojila a nezostali žiadne hrudky v múke. Prilejem si na ruku olej a prepracujem cesto na vláčne a nelepivé. Nechám kysnúť 5 hod. na linke zakryté. Vykysnuté cesto rozdelim na časti podľa veľkosti. Nechám na papieri podkysnúť 30 min. Pečiem teplým vzduchom 30- 35 min.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *