Čas prípravy 12 hod.

Suroviny 1: Vypracovál Bezlepkový pekár.sk

  • 100 g. vody
  • 100 g. múky
  • 110 g. kvások (ja som použila Mix B schär)

Suroviny 2: Vypracovál Bezlepkový pekár.sk

  • 300 g. múky NF- Mix Per Pane na biele pečivo
  • 300 g. vody
  • 1/2 lyžičky soľ
  • 2 lyžice domáca masť

Postup : Vypracovál Bezlepkový pekár.sk Kvások si rozpustím v 100 g. vody a zasypem múkou z prvých surovín. dobré premiešam nechám spolu suroviny pracovať po dobu 2 hod. Z druhých surovín si zmiešam múku so soľou a vodou spolu, aby sa všetka múka úplne rozmiešala a nezostali hrudky. Vypracované suroviny premiešam spolu s prvými (čiže kváskom) pridám masť a prepracujem na nelepivé a vláčne cesto. Nechám kysnúť zakryte 9 hod. na linke. Vykysnuté cesto si vyklopím na podložku a tvarujem chlieb, alebo ak sa mi zdá cesto ťažšie tak si vytvarujem pečivo . pečiem bez zápary pri 220°C 15 min. potom si teplotu znížim na 200°C a pečiem 50- 55 min. Nepotierám ničím.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *