Čas prípravy 90 min.

Suroviny na kvások : Vypracoval – Bezlepkový pekár.sk

  • 1/2 balíčka sušené droždie
  • 1cl. vody
  • 50 g. múky

Suroviny na cesto : Vypracoval – Bezlepkový pekár.sk

  • 250 g. Muky NF Mix Per Pane (na biele pečivo)
  • 130 g. múky Liana Rolls na rožky
  • 3.7 dcl. vody
  • 2 lyžice masť
  • 1/2 lyžičky soli

Postup : Vypracoval – Bezlepkový pekár.sk Kvások z droždia si pripravím zmiešaním surovín na kvások a nechám pôsobiť. 10 min. Pridám múky, vodu, soľ a masť. Cesto dobré premiešam, aby všetky suroviny sa mi nelepili a cesto zostalo vláčne. Nechám 50 min. kysnúť. Zakryté na linke. Vytvarujem bagetky a pečiem v teplovzdušnej fritéze 10 min. z jednej strany potom otočím a 10 min. opačne. Nepotieram.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *