Čas prípravy 90 min.
Suroviny na kvások : Vypracoval – Bezlepkový pekár.sk
- 1/2 balíčka sušené droždie
- 1cl. vody
- 50 g. múky
Suroviny na cesto : Vypracoval – Bezlepkový pekár.sk
- 250 g. Muky NF Mix Per Pane (na biele pečivo)
- 130 g. múky Liana Rolls na rožky
- 3.7 dcl. vody
- 2 lyžice masť
- 1/2 lyžičky soli
Postup : Vypracoval – Bezlepkový pekár.sk Kvások z droždia si pripravím zmiešaním surovín na kvások a nechám pôsobiť. 10 min. Pridám múky, vodu, soľ a masť. Cesto dobré premiešam, aby všetky suroviny sa mi nelepili a cesto zostalo vláčne. Nechám 50 min. kysnúť. Zakryté na linke. Vytvarujem bagetky a pečiem v teplovzdušnej fritéze 10 min. z jednej strany potom otočím a 10 min. opačne. Nepotieram.