Čas prípravy 14 hod.
Suroviny 1: Vypracoval Bezlepkový pekár.sk
- 180 g. vody
- 150 g. múky NF Mix Per Pane na biele pečivo
- 130 g. kvások (ja som použila Mix b schär)
Suroviny 2: Vypracoval Bezlepkový pekár.sk
- 150 g. múky NF Mix Per Pane na biele pečivo
- 80 g. múky Liana Riolls na pečivo
- 180. g. vody
- 1 lyžička soľ
- 1/2 dcl. olej
Postup : Vypracoval Bezlepkový pekár.sk Kvások a 180g. vody si rozpustím spolu, pridám múku 150 g, (v recepte suroviny 1.) prepracujem spolu suroviny na hladkú hmotu. Nechám na linke zakryté stáť 4 hod. Domiešam suroviny 2. – tak aby sa spojili úplne. Prilejem si olej na ruku a premiešam cesto na nelepivé a vláčne. Zasypem múkou zakryjem a nechám 8 hod. kysnúť. Vytvarujem bochník chlebíka na pomúčenej podložke (na pomúčenie som použila ryžovú jemnú múku). Uložím na papieri na plech nechám 1 hod. kysnúť. Jemne nakrojím nepotieram ničím. Pečiem vo vyhriatej rúre 220°C 15 min. potom znížim na 200°C a pečiem približne 55 min. Dobrú chuť – Vypracoval Bezlepkový pekár.sk