Čas prípravy a pečenie 90 min.
Suroviny : Vypracoval – Bezlepkový pekár.sk
- 1/2 balíčka čerstvé droždie
- 150 g. múky NF – Mix Per pane na biele pečivo
- 200 g. múky NF – Pizza (alebo náhradná múka schär Mix B)
- 300 g. vody
- 1/2 lyžičky soli
- 1/2 lyžičky vegeta
- 1 lyžica masť – domáca
Plnka :
- podľa chuti a možnosti
- syr
- paradajka
- paprika
- cibuľa
- kečup
Postup : Vypracoval – Bezlepkový pekár.sk Droždie si rozpustím v 1/2 dcl. vody (naviac ako je v recepte). Pridám dve lyžice múky a nechám odstáť 10 min. Pridám si všetku múku, vodu, soľ, vegetu a prepracujem všetko spolu. Pridám si domácu masť a premiešam na cesto ktoré sa mi nelepí. Nechám 40 min. kysnúť zakryté na linke. Potom si cesto preklopím na podložku a tvarujem obdĺžniky na jednej strane narežem potriem kečupom, pridám suroviny a všetky strany spolu pritlačením zlepím. Poukladám na papier uložený na plechu nepotieram. Nechám podkysnúť pokiaľ sa mi vyhreje rúra a pečiem bez zápary pri 200°C 25 – 30 min.