Čas prípravy 13 hod.
Suroviny 1. : Vypracoval – Bezlepkový pekár.sk
- 135 g. kvások (ja som použila shcär – mix B)
- 270 g. múka Mix B schär
- 270 g. vody
Suroviny 2. : Vypracoval – Bezlepkový pekár.sk
- 330 g. múka NF Mix Per Pane na biele pečivo
- 320 g. vody
- 1 lyžička soli
- 2 lyžice masť domáca
Postup : Suroviny 1 spracujem v čase o 23°° hod. nechám na linke zakryté do 6°° hod. ráno. Potom si pridám suroviny 2, okrem masti. Premiešam spolu všetko, tak – aby sa v ceste nenachádzali žiadne hrudky z múky. Doplním si masť a vymiesim nelepivé a vláčne cesto. Nechám zakryté kysnúť do 12°°hod. Vyklopím na podložku rozdelím podľa potreby na rovnaké časti, vytvarujem a uložím na plech vyložený papierom. Potrela som hroznovým olejom. Vyhrejem si rúru a pečiem pri 200°C 35 -40 min. Pečiem bez zápary.