Čas prípravy 70 min.
Suroviny : Vypracoval Bezlepkový pekár.sk
- 1/2 balíčka sušené droždie
- štipka soli
- 2 lyžice cukor
- 450 g. múka Mix B (schär)
- 440 g. vody
- 1 lyžica masť domáca
- 2 vajcia
Postup :Vypracoval Bezlepkový pekár.sk – Sušené droždie si rozpustím v časti vody zasypem múkou a nechám 10. min. pracovať. Preosejem si múku – aby sa mi dobré prevzdušnila – pridám všetku ku kvásku z droždia prilejem múku pridám soľ všetku vodu cukor a prepracujem hmotu – tak aby a spojila a nevznikli mi hrudky z múky. Pridám masť a prepracujem na vláčne cesto ktoré sa nelepí. Zakryté nechám kysnúť 50 min. na linke. Vykysnuté cesto preklopím na podložku a tvarujem požadované tvary ktoré plním podľa chuti.. TOTO CESTO JE MOŽNÉ VYUŽIŤ NA PARENÉ BUCHTY – AJ NA PEČENÉ BUCHTY – rozhodnutie je len na vás. Parím 5 min. na pare zakryté v hrnci. Pečiem 35 min. vo vyhriatej rúre bez zápary potreté olejom.