Čas prípravy 13 hod.
Suroviny 1. : Vypracoval – Bezlepkový pekár.sk
- 130 g. kvások ( použitý bol mix B (schär)
- 280 g. múky Mix B schär
- 280 g. vody
- trošku medu
Suroviny 2. : Vypracoval – Bezlepkový pekár.sk
- 280 g. múky Mix B schär
- 270 g. vody
- 1 lyžička soli
- 2 lyžice olej
Príprava – postup : Vypracoval – Bezlepkový pekár.sk – Kvások si rozpustím vo vode a pridám med s múkou (podľa množstvá – suroviny 1.) Všetko spolu dobré premiešam – aby nezostali žiadne hrudky z múky. Vypracované cesto nechám na linke zakryté odležať po dobu 5 hod. Po uplynutí času kysnutia si pridám pomaly zapracujem suroviny 2.(bez oleja) Vypracujem na vláčne a nelepivé cesto prilejem si na ruku olej a domiesim cesto na hladkú hmotu ktorá sa nelepí. Zakryjem a nechám 7 hod. kysnúť. Vykysnuté cesto si preklopím na podložku vytvarujem požadovaný tvar. Jemne narežem a nechám na pechu 40 min. odležať. Rúru si predhrejem na najvyšší stupeň pečenia – pred vložením chleba si upravím teplotu na 220°C po 10 min. znížim na 200°C a pečiem 50 -55 min.