Čas prípravy 80 min.

Suroviny 1 : Vypracoval Bezlepkový pekár.sk

  • 25 g. droždie (čerstvé)
  • 105 g. vody
  • 50 g. múky

Suroviny 2 : Vypracoval Bezlepkový pekár.sk

  • 430 g. Múky NF – Mix Per Pane (na biele pečivo)
  • 300g. vody
  • 1 lyžička soli
  • 80 g. Bryndza
  • 9 g. masť domáca

Iné – plnka : Vypracoval Bezlepkový pekár.sk

  • 150 g Bryndze
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 lyžička červenej papriky mletej
  • 1 cibuľa
  • 1/2 lyžičky rasca
  • 130 g. maslo

Postup : Vypracoval Bezlepkový pekár.sk Droždie si rozpustím vo vode a pridám múku ( suroviny 1 ) nechám odstáť 10 min. Potom si spracujem spolu so (surovinami 2. ) OKREM Masti domácej zatiaľ – ak mám spracované všetky suroviny pridám si masť. Domiesim cesto tak – aby mi nezostali žiadne hrudky a všetko sa spolu prepracovalo. Nechám kysnúť 40 min. zakryté na linke. Potom si vyklopím na podložku rozdelím na štyri časti a vytvarujem oval. Rozdelím na 8 časti naplním a zrolujem. Uložím na plech potriem žĺtkom a posypem strúhaným syrom.
Príprava plnky :Vypracoval Bezlepkový pekár.sk
Bryndza – maslo a soľ premiešam spolu – pridám na jemno nakrájanú cibuľu a mletú červenú papriku. Dobré premiešam a plním.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *