Čas prípravy 80 min.
Suroviny 1 : Vypracoval Bezlepkový pekár.sk
- 25 g. droždie (čerstvé)
- 105 g. vody
- 50 g. múky
Suroviny 2 : Vypracoval Bezlepkový pekár.sk
- 430 g. Múky NF – Mix Per Pane (na biele pečivo)
- 300g. vody
- 1 lyžička soli
- 80 g. Bryndza
- 9 g. masť domáca
Iné – plnka : Vypracoval Bezlepkový pekár.sk
- 150 g Bryndze
- 1/2 lyžičky soli
- 1 lyžička červenej papriky mletej
- 1 cibuľa
- 1/2 lyžičky rasca
- 130 g. maslo
Postup : Vypracoval Bezlepkový pekár.sk Droždie si rozpustím vo vode a pridám múku ( suroviny 1 ) nechám odstáť 10 min. Potom si spracujem spolu so (surovinami 2. ) OKREM Masti domácej zatiaľ – ak mám spracované všetky suroviny pridám si masť. Domiesim cesto tak – aby mi nezostali žiadne hrudky a všetko sa spolu prepracovalo. Nechám kysnúť 40 min. zakryté na linke. Potom si vyklopím na podložku rozdelím na štyri časti a vytvarujem oval. Rozdelím na 8 časti naplním a zrolujem. Uložím na plech potriem žĺtkom a posypem strúhaným syrom.
Príprava plnky :Vypracoval Bezlepkový pekár.sk
Bryndza – maslo a soľ premiešam spolu – pridám na jemno nakrájanú cibuľu a mletú červenú papriku. Dobré premiešam a plním.