Čas prípravy 12. hod. (bez rozkvasu)
Suroviny : Vypracoval Bezlepkový pekár.sk – autorský recept
- 120 g. kvások
- 300 g. múka Mix Per Pane na biele pečivo
- 70 g. ryžová múka polohrubá
- 150 g. mlieka
- 150g. vody
- 1 lyžica cukor
- trochu soli
- 7g. masti
- 50 g. voda (na rozpustenie kvásku )
Postup : Vypracoval Bezlepkový pekár.sk – autorský recept – Kvások si rozmiešam vo vode(50 g.) pridám mlieko múku Mix per pane (všetku) soľ, vodu, cukor a vypracujem suroviny spolu – tak – aby sa mi všetky spojili. Pridávam si pomaly ryžovú múku a nakoniec zapracujem (tuhú) masť. Cesto je vláčne jemné a suroviny sa všetky ručným miesením spojili. Nezostali mi žiadne hrudky neprepracovanej múky. Zakryté nechám cez noc na linke 11 hod. Potom si cesto preklopím na podložku rozdelím na rovnaké diely – plním podľa chutí (ja som použila lekvár). Zrolujem a obalené v oleji ich poukladám na plech vedľa seba. Po uložení na plech nechám 30 min. a potom pečiem vo vyhriatej rúre Pečiem v teplovzdušnej rúre bez zápary pri 200°C po dobu 25 min. (pečenie si odkontrolujte podľa vašej rúry).