Čas prípravy 9 hod.

Suroviny : Vypracoval Bezlepkový pekár.sk – autorský recept

  • 400 g. múky NF – Mix Per Pane
  • 300 g. múky schär Mix B
  • 700 g. vody
  • 120 g. kvások (Ja som použila schär mix B)
  • 1/2 lyžičky soľ
  • 7 g. masť (sádlo)

Postup:  Vypracoval Bezlepkový pekár.sk – autorský recept
Kvások si rozpustím vo vode – dobré rozmočím. Pridám múku najprv jednu premiešam – dolejem všetku vodu a pridám druhú múku v ktorej som si zamiešala soľ. Prepracujem všetko spolu (ako keby som si vypracovala kvások ) – //pretože suroviny tam iné ak na kvások ani nejdú//.. Dobré prepracované cesto – ktoré sa mi spojilo bude vydávať zvuk ako keď praskajú bubliny. Vtedy si pridám masť a prepracujem na vláčne cesto. Zasypem múkou a nechám 8 hod. zakryté kysnúť. Vykysnuté cesto si preklopím na podložke a vytvarujem požadovaný bochník. Nechám na plechu kysnúť ešte 1 hod. Pečiem vo vyhriatej rúre bez zápary 1.hod. na 200°C Potriem si rozpustenou masťou a jemne narežem na povrchu pred pečením narežem ešte raz ten istý priestor.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *