Čas prípravy 60 min.
Suroviny:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 2.5 dcl. vody
- 1 dcl. mlieka
- 1/3 balíčka (čerstvé droždie)
- 6 veľkých polievkových lyžíc múky Mix Per Pane na biele pečivo (1 lyžica plná váži 40g. múky – čiže váha múky je približne 240 až 250 g.)
- 2 veľké plné polievkové lyžice Ľanová múka (ľanová múka ma približne 70g. muky)
- 3 polievkové lyžice olej
- 1/2 malej kávovej lyžičky soľ
- 1/2 malej kávovej lyžičky hnedý cukor
- jeden malý surový na jemno nastrúhaný zemiak
Postup:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Droždie si rozpustím asi v pol dcl. vody prisypem bez čakania múku, soľ, cukor, vodu, mlieko a na jemno nastrúhaný zemiak. Všetky suroviny vypracujem na cesto, ktoré sa nelepí. Prilejem si olej a domiesim na vláčne cesto. Nechám kysnúť 40 min. prikryté na linke. Potom si vytvarujem burgre a pečiem pri 200°C približne 20 min. v teplovzdušnej fritéze (alebo v teplovzdušnej rúre).