Čas prípravy 6 hod.

Suroviny na rozkvas :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 1 polievková lyžica kvások ( zo zmesi Schär)
  • 3 lyžice múky (Mix B äschär)
  • 1 dcl. vody

Suroviny na prípravu cesta :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 11 plných lyžíc múky Mix B (schär)
  • 5 dcl. vody
  • 1 lyžica masť
  • 1 malá kávová lyžička hnedý cukor
  • 1 kávová malá lyžička soľ
  • jeden menší surový zemiak nastrúhaný na jemno

Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Kvások, 3 lyžice múky a 1 dcl. vody zmiešam spolu a nechám podkysnúť 2 hodiny. Potom ak rozkvas naberie objem, pridám si do vykysnutého kvásku, múku, vodu, masť, cukor, soľ a nastrúhaný na jemno surový zemiak. Cesto spolu vymiešam na hmotu ktorá je vláčna a redšia. Cesto nechám kysnúť prikryté na linke 4 hod. Potom si ho skoro vylejem na podložku. Nakoľko cesto je dosť riedke podsypem ho múkou. Vypracujem si tvar bagetky. Z tohto množstva mi vyjdú tri. Potom ich jemne narežem a potriem olejom. Nechám stáť vo forme na bagetky pokiaľ sa mi vyhreje rúra. Pečiem v teplovzdušnej rúre 25 min. pri 200° C. bez zápary.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *