Čas prípravy 6 hod.
Suroviny na rozkvas :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 1 polievková lyžica kvások ( zo zmesi Schär)
- 3 lyžice múky (Mix B äschär)
- 1 dcl. vody
Suroviny na prípravu cesta :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 11 plných lyžíc múky Mix B (schär)
- 5 dcl. vody
- 1 lyžica masť
- 1 malá kávová lyžička hnedý cukor
- 1 kávová malá lyžička soľ
- jeden menší surový zemiak nastrúhaný na jemno
Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Kvások, 3 lyžice múky a 1 dcl. vody zmiešam spolu a nechám podkysnúť 2 hodiny. Potom ak rozkvas naberie objem, pridám si do vykysnutého kvásku, múku, vodu, masť, cukor, soľ a nastrúhaný na jemno surový
zemiak.
Cesto spolu vymiešam na hmotu ktorá je vláčna a redšia.
Cesto nechám kysnúť prikryté na linke 4 hod. Potom si ho skoro vylejem na podložku. Nakoľko cesto je dosť riedke podsypem ho múkou. Vypracujem si tvar bagetky. Z tohto množstva mi vyjdú tri. Potom ich jemne narežem a potriem olejom. Nechám stáť vo forme na bagetky pokiaľ sa mi vyhreje rúra. Pečiem v teplovzdušnej rúre 25 min. pri 200° C. bez zápary.