Čas prípravy 40 min.

bezlepková špenátová roláda

Suroviny na cesto :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 4 bielky
  • 4 žĺtky
  • 2OO g. špenátu (pretlak mrazený)
  • 4 lyžice Ryžovej múky (alebo Mix C (schär)

Suroviny na plnku :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • ¼ masla  Rama
  • 2 syry bambino
  • 2 mesiačiky cesnak (pretlačený)
  • 1 lyžicu kečup
  • 1/2 lyžičky čierne mleté korenie
  • tvrdý syr plátky asi 10 kusov
  • plátky šunky asi 10 kusov

Iné :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • plech a papier na pečenie

Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Žĺtky vymiešam spolu so špenátom, pridám múku premiešam, aby sa suroviny spojili a pridám tuhý sneh z bielkov. Spojenú hmotu vylejem na papier na pečenie pripravený na plechu. Pečiem vo vyhriatej rúre 18 min. pri teplote 180°C. bez zápary. Cesto po upečení si zrolujem aj s papierom a nechám vychladnúť. Počas pečenia cesta si pripravím plnku : maslo  syry, cesnak (pretlačený), kečup, čierne korenie si spolu premiešam a natriem polovicu hmoty na vychladnutú roládu, poukladám tvrdý syr potom plátky šunky a rozotriem zvyšnú hmotu. Zrolujeme dáme do chladu a už iba dobru chuť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *