Čas prípravy 40 min.
Suroviny na cesto :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 4 bielky
- 4 žĺtky
- 2OO g. špenátu (pretlak mrazený)
- 4 lyžice Ryžovej múky (alebo Mix C (schär)
Suroviny na plnku :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- ¼ masla Rama
- 2 syry bambino
- 2 mesiačiky cesnak (pretlačený)
- 1 lyžicu kečup
- 1/2 lyžičky čierne mleté korenie
- tvrdý syr plátky asi 10 kusov
- plátky šunky asi 10 kusov
Iné :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- plech a papier na pečenie
Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Žĺtky vymiešam spolu so špenátom, pridám múku premiešam, aby sa suroviny spojili a pridám tuhý sneh z bielkov. Spojenú hmotu vylejem na papier na pečenie pripravený na plechu. Pečiem vo vyhriatej rúre 18 min. pri teplote 180°C. bez zápary. Cesto po upečení si zrolujem aj s papierom a nechám vychladnúť. Počas pečenia cesta si pripravím plnku : maslo syry, cesnak (pretlačený), kečup, čierne korenie si spolu premiešam a natriem polovicu hmoty na vychladnutú roládu, poukladám tvrdý syr potom plátky šunky a rozotriem zvyšnú hmotu. Zrolujeme dáme do chladu a už iba dobru chuť.