Čas prípravy 7 hod.
Suroviny :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- múka cícerová
- múka ľanová
- múka Mix B (schär)
- 2 lyžice kvások
- voda( podľa potreby)
- soľ
- med
- ľanové semienka
- nastrúhané Hokkaido
Iné :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- papier na pečenie
- olej na potretie pred pečením
Postup : Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Tento recept je úplne bez váhy surovín. Len som použila múky, ktoré som mala. Približne 3 lyžice cícerovej, 3 lyžice ľanovej, a asi 150g. Mix B (schär). Pridala som 2 lyžice kvások, 1 lyžičku medu a 1 lyžičku soli. Nastrúhala som hokkaido najemno, priliala som vodu a vypracovala cesto, ktoré bolo vláčne a nelepivé. Potom som si naliala trochu oleja a domiesila. Cesto je bez rozkvasu. Nechala som kysnúť cez noc Približne 7 hod. Potom som si vykysnuté cesto premiešala priamo v nádobe v ktorej kyslo. Lyžicou som si nabrala cesto vytvorila žemľu a uložila na papier na pečenie, potrela som olejom a po 10 min. odstátia som piekla v teplovzdušnej fritéze 6 min. z jednej a 6 min. z druhej strany.