Čas prípravy 80 min.
Tento recept bol vytvorený priamo na želanie pre zúfalú maminu Kubka že vraj chutia čo ma veľmi teší.
Suroviny :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 2 Lyžice Psyllia
- 1dcl. vody
- 150 g. múky Liana Bakery (zmes na kysnuté cesto)
- 150 g. múka Farine (schär)
- 300 ml. vody
- 1 malá lyžička med (alebo cukor)
- 1 malá lyžička soli
- 1/3 balíčka (čerstvé) droždie
- 2 lyžice olej
Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Psyllium si namočíte v 1 dcl. vody, droždie si rozpustite v troške vody, pridáte múku v ktorej si zamiešate soľ, cukor, psyllium a vodu. Všetko spolu dobré premiešajte, ak je cesto už skoro nelepivé prilejte si olej a domieste. Cesto má byť vláčne a nelepiť sa. Nechajte na linke 50 min. kysnúť, potom si vyklopte na podložku a vytvarujte rožky. Poukladané na plechu kysnú chvíľku, pokiaľ sa vyhreje rúra. Potrieť pred pečením slanou vodou, alebo olejom. Piecť je potrebné vo vyhriatej rúre pri 200°C po dobu 20min. bez zápary.