Čas prípravy 100 min.
Suroviny :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 1/3 droždie (čerstvé)
- 250 g. múka Mix Per Pane (na biele pečivo)
- 150 g. vody
- 100 g. cviklovú šťavu
- 1/2 malá lyžička soli
- 1/2 malá lyžička med
- 2 lyžice olej
Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Droždie si rozpustím vo vode, pridám múku, soľ, med vodu a cviklovú šťavu. Suroviny spolu dobre prepracujem prilejem olej a domiesim na vláčne cesto , ktoré sa nelepí. Nechám prikryté na linke kysnúť po dobu 50 min. Vykysnuté cesto si preklopím na podložku, rozdelím na dve časti, vytvarujem bagetky uložím do formy (ak nemám formu na mojom webe je pomôcka) jemne potriem olejom a jemne narežem. Nechám podkysnúť pokiaľ vyhrejem rúru naplno. Potom si teplotu upravím na 200°C a pečiem 15 min. po 15 min. si teplotu znížim na 180°C a pečiem ešte 20 – 25 min. Pečiem bez zápary v teplovzdušnej rúre.