Čas prípravy 13 hod.

Suroviny na rozkvas : Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 2 lyžice kvások (mix B schär)
  • 1 lyžička med
  • 150 g. múka (schär) MIX B BREAD 
  • 150 ml. vody

Suroviny po vykysnutí rozkvas :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 250 g. múka (schär) MIX B BREAD 
  • 2 lyžice Tapioka múka
  • 250 g. vody
  • 1 menší na jemno nastrúhaný surový zemiak
  • 1 malá lyžička soli
  • 2 lyžice olej

Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Kvások si rozpustím s medom na riedku kašičku, pridám múku a vodu na rozkvas. Suroviny spolu prepracujem a nechám kysnúť 3 hod. Po vykysnutí si pridám k rozkvasu múku, vodu, zemiak, soľ a cesto si prepracujem, tak aby sa všetky suroviny dobré spojili. Prilejem si olej a domiesim cesto na vláčne a nelepivé. Cesto si nechám prikryté na linke 7 hod. Vykysnuté cesto si vytvarujem uložím do formy na pečenie (ja pečiem v jánskom skle) nechám odležať 90 min. voľne na linke. Jemne narežem a potriem olejom. Pečiem vo vyhriatej rúre pri teplote naplno 10 min. potom si teplotu upravím na 200°C a pečiem 50 min. bez zápary v teplovzdušnej rúre.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *