Čas prípravy 120 min.

Suroviny :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 1/3 balíčka (čerstvé droždie)
  • 350 g múky NF- Mix Per Pane (na biele pečivo)
  • 150 ml. vody
  • 150 ml. mlieka
  • 1 malá lyžička soľ
  • 1/2 lyžičky cukor (malej)
  • 3 lyžice olej
  • 1 vajce
  • opražená žemľa (pokrájaná na kocky)

Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Bezlepkovú žemľu si pokrájam na kocky, opražím v teplovzdušnej fritéze. Potom si ju namočím do vody, tak aby navsiakla vodou. Droždie si rozpustím vo vode, zasypem múkou, prilejem mlieko, pridám soľ, cukor a opraženú žemľu. Všetko spolu dobré premiešam a prilejem olej. Domiesim cesto, tak aby sa nelepilo. Nechám kysnúť prikryté na linke 70 min. Potom si cesto na podložke rozdelím na dve časti. Vytvarujem knedlík, ktorý nechám 20 min. stáť na podložke, aby nabral objem. Jemne potriem olejom a položím na paru po dobu 25 -27 min. podľa veľkosti. Po vybratí potriem olejom a nechám vychladnúť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *