Čas prípravy 2 hod.

Suroviny :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 500 g múka NF Mix Per Pane ( na biele pečivo)
  • 1/2 polovica droždie (čerstvé)
  • 2 dcl. vlažné mlieko
  • 1 dcl. vody
  • 1/2 dcl. olej
  • 2 vajcia
  • 1/2 malej lyžičky med
  • 1/2 malej lyžičky soľ

Iné :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • vajce na potretie pečiva
  • 1 lyžica vody

Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk Droždie si rozpustím vo vlažnom mlieku, pridám med a dve lyžice múky, suroviny spracujem spolu a nechám kvások vykysnúť po dobu 10 min. Múku si preosejem, aby bola správne prevzdušnená na spracovanie. Do múky si zamiešam soľ. Do nádoby na miesenie k múke si pridám vykysnuté kvásnice (ja som miesila v robote), prilejem vodu, pridám vajcia, a olej. Miešam pokiaľ sa mi suroviny dobré spoja, ak je cesto hladké pomúčenou rukou ho ešte premiešam v nádobe, pomúčim a nechám prikryté kysnúť na linke po dobu 60 min. Vykysnuté cesto si vyklopím na podložku, rozdelím na 10 rovnakých dielov, vytvarujem guľky nechám kysnúť prikryté 20 min. na podložke. Vykysnuté vytvarujem na ovaly zrolujem na rožky uložím na papier na pečenie, ktorý mám položený na plechu. Nechám kysnúť 20 min. opäť prikryté. Podkysnuté pečivo potriem rozšľahaným vajcom s lyžicou vody. Pečiem vo vyhriatej rúre pri 200°C 20 min. Pečiem bez zápary.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *