Čas prípravy 110 min.

Suroviny :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 1/2 balíčka čerstvé droždie
  • 475 g. múky NF – Mix Per Pane ( na biele pečivo)
  • 2 dcl. mlieka
  • 2 dcl. vody
  • 2 vajcia
  • 1/2 dcl. olej
  • 2 lyžice med
  • 1/4 malej lyžičky soľ

Iné :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • Mak do plnky
  • Tvaroh do plnky
  • vajcia na potretie rozmiešané s lyžicou vody

Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk Droždie si rozpustím vo vlažnom mlieku, pridám med, dobré preosiatu múku ( nadýchanú), vodu, vajcia, soľ, vypracujem cesto a dolejem olej. Všetko premiešam, tak aby sa všetka múka pekne rozpustila a cesto bolo úplne hladké a vláčne. Nechám prikryté stáť na linke 60 min. Vykysnuté cesto si vyklopím na podložku, rozdelím na rovnaké časti. Naplním vytvarujem do tvaru buchty pretlačím si stred pohárom ( pomúčeným spodnou stranou), a dám vrchnú plnku. okraje jemne potriem rozšľahaným vajcom s vodou. Nechám kysnúť na plechu vyloženom papierom na pečenie 20 min. Pečiem vo vyhriatej teplovzdušnej rúre bez zápary 30- 35 min. pri teplote 200°C

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *