Čas prípravy 55 min.
Suroviny :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 1/3 droždie – čerstvé
- 1/4 malej lyžičky med
- 1/3 malej lyžičky soľ
- 10 plnších lyžíc múky NF – Mix Per Pane na biele pečivo
- 2 dcl. vody
- 2 lyžice olej
Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk Droždie si rozpustím s medom, vytvorí sa mi liata hmota. Pridám asi pol dcl. vody a dve lyžice múky z celkového množstva v recepte. Premiešam, aby sa múka pekne rozpustila do hladka. Počkám 10 min. a pridám múku 10 lyžíc a vodu pomaly prilievam. Ak mám cesto ktoré sa dobré spojilo nemusím použiť všetku vodu. Prilejem si olej a domiešam na cesto ktoré sa nelepí a je vláčne. Nechám na linke prikryté kysnúť 30 min. Potom si rozdelím cesto na podložke na tri časti, vytvorím pečivo podľa toho na aké mám chuť. Nechám postáť na papieri na pečenie pokiaľ sa mi vyhreje rúre. Pečiem bez zápary na 200°C asi 15 – 20 min. Alebo, tak ako som piekla teraz ja v teplovzdušnej fritéze 7 min. z jednej a 7 min z opačnej strany. Potrela som pred pečením olejom.