Čas prípravy 120 min.
Suroviny :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 1/2 balíčka droždia (čerstvé)
- 1/2 dcl. vody
- 1/3 malej lyžičky cukor
- 250 g. múky NF- Integrale
- 150 g. Liana Bread mix dark
- 3,5 dcl. vody
- 1 lyžička soli
- 3 lyžice olej ( ja som použila ľanový )
- 1 lyžica mletej rasce
Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk Droždie si rozpustím v 1/2 dcl. vody, pridám cukor a dobre rozmiešam. Odoberiem z celkového množstva 2 lyžice múky a zamiešam k droždiu tak, aby sa všetka múka rozmiešala nechám stáť 10 min. Pridám zvyšnú múku, vodu, soľ a rascu. Všetky suroviny premiešam, aby sa dobré spojili. Prilejem olej a domiesim cesto ktoré sa nelepí. Nechám 40- 50 min. kysnúť prikryté na linke. Vykysnuté cesto prepracujem na podložke a vytvarujem. Uložím do nízkej formy na pečenie (ja používam jánske sklo) do ktorého si dám papier a potom uložím vytvarované cesto. Nechám nakysnúť približne 15 min. Pečiem vo vyhriatej teplovzdušnej rúre bez zápary 45 – 50 min. pri teplote 200°C