Čas prípravy 120 min.
Suroviny :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 1/2 droždie čerstvé
- 100 g. múky Mix B (schär)
- 350 g. múky NF – Mix Per Pane (na biele pečivo)
- 420 ml. vody
- 1/2 dcl. mlieka
- 5 dkg. maslo
- 1 lyžička soli
- 1/2 lyžičky med
- 3 lyžice olej
Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk Droždie si rozpustím s medom na jemnú kašičku prilejem z celkového objemu asi pol dcl. vody. Zasypem múkou a nechám chvíľu postáť ( 5 min). Dobre preosiatu múku spolu so soľou si pridám po 5 min. k droždiu, prilejem vodu a mlieko v ktorom som si na slabom plameni rozpustila maslo. Premiešam si spolu suroviny dovtedy, kým sa mi múka úplne rozpusti. Hladké vypracované cesto si premiešam s olejom, vypracujem vláčne a nelepivé cesto, ktoré zasypem múkou a nechám prikryté kysnúť na linke približne 45 min. Vykysnuté cesto preklopím na pomúčenú podložku a vypracujem bochník chleba. Uložím na papieri do nízkej formy na pečenie. Jemne narežem a potriem olejom. Nechám približne 20 min. podkysnúť. Pečiem vo vyhriatej rúre bez zápary po dobu 50 min. pri 200°C. Nechám vychladnúť až potom prekrojím.