Čas prípravy 90 min.

Suroviny :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 1/3 balíčka (čerstvé droždie)
  • 66 g. múky NF – Mix Per Pane (na biele pečivo)
  • 124 g. múky Liana Bread mix white
  • 60 g. Solamyl
  • 2 dcl. vody
  • 2 polievkové lyžice med
  • štipka soli
  • 2 lyžice olej

Postup : Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Droždie si rozpustím v štyroch lyžiciach vody (mimo 2 dcl. v recepte) pridám med a premiešam na riedku kašičku. Prisypem dobré preosiatu múku, prilejem vodu a vypracujem suroviny, aby sa mi spojili v jednu masu. Prilejem olej a domiesim na cesto ktoré sa nelepí a je vláčne. Prikryjem a nechám v nádobe 40 min. kysnúť. Vykysnuté cesto si rozdelím na tri rovnaké časti vytvarujem dlhšie valce a zapletiem vianočku. Nechám podkysnúť pokiaľ si vyhrejem rúru na 200°C . Pečiem bez zápary pri 190°C približne 40 min.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *