Čas prípravy 12 hod.

Suroviny prvá príprava :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 2 lyžice kvások (použila som zo zmesi Mix B schär) alebo – ak použijete ryžový kvások tak je potrebné tri lyžice
  • 1 dcl. vody
  • 1/3 malej lyžičky med

Suroviny druhá časť :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 350 g. múky Mix Per Pane Integrale
  • 200 g. múky BREAD MIX DARK Liana s vlákninou
  • 4.5 dcl. vody
  • 1 lyžička soľ
  • 3 lyžice zemiakové vločky (ako náhrada viete použiť nastrúhaný najemno surový zemiak)
  • 1/2 dcl. olej (ja som použila ľanový)

Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk V 1 dcl. vody si rozpustím kvások a med. Zasypem troma lyžicami múky z celkového množstva. Dobré premiešam a nechám 1 hod. stáť. Po hodine si pridám dobré preosiatu múku, vodu, soľ a vločky. Vypracujem cesto tak, aby všetka múka sa zapracovala a nezostali žiadne hrudky. Prilejem olej a domiesim na vláčne a nelepivé cesto. (pomôcka – ak by sa cesto lepilo prilejte si na ruku ešte trochu oleja a domiešajte) Cesto nechám 9 hod. kysnúť voľne na linke. Vyklopím si vykysnuté cesto na podložku a vytvarujem bochník, ktorý jemne potriem olejom a narežem už vo forme na pečenie. (ja pečiem v nízkej forme z jánskeho skla, používam aj papier na pečenie). Takto prichystaný chlebík vo forme nechám 1 hod. potretý olejom a narezaný stáť voľne na linke. Pečiem pri 200°C bez zápary v teplovzdušnej rúre približne 1 hod.

2 thoughts on “Bezlepkový kváskový tmavý chlebík bez rozkvasu – Bezlepkový pekár.sk – autorský recept

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *