Čas prípravy 12 hod.
Suroviny prvá príprava :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 2 lyžice kvások (použila som zo zmesi Mix B schär) alebo – ak použijete ryžový kvások tak je potrebné tri lyžice
- 1 dcl. vody
- 1/3 malej lyžičky med
Suroviny druhá časť :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 350 g. múky Mix Per Pane Integrale
- 200 g. múky BREAD MIX DARK Liana s vlákninou
- 4.5 dcl. vody
- 1 lyžička soľ
- 3 lyžice zemiakové vločky (ako náhrada viete použiť nastrúhaný najemno surový zemiak)
- 1/2 dcl. olej (ja som použila ľanový)
Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk V 1 dcl. vody si rozpustím kvások a med. Zasypem troma lyžicami múky z celkového množstva. Dobré premiešam a nechám 1 hod. stáť. Po hodine si pridám dobré preosiatu múku, vodu, soľ a vločky. Vypracujem cesto tak, aby všetka múka sa zapracovala a nezostali žiadne hrudky. Prilejem olej a domiesim na vláčne a nelepivé cesto. (pomôcka – ak by sa cesto lepilo prilejte si na ruku ešte trochu oleja a domiešajte) Cesto nechám 9 hod. kysnúť voľne na linke. Vyklopím si vykysnuté cesto na podložku a vytvarujem bochník, ktorý jemne potriem olejom a narežem už vo forme na pečenie. (ja pečiem v nízkej forme z jánskeho skla, používam aj papier na pečenie). Takto prichystaný chlebík vo forme nechám 1 hod. potretý olejom a narezaný stáť voľne na linke. Pečiem pri 200°C bez zápary v teplovzdušnej rúre približne 1 hod.
dobrý deň,môžem nahradiť múku, mám od Liany na svetlý aj tmavý chlieb.miesto mix per pane integrale.Za odpoveď ďakujem.
Dobrý deň prajem nie pretože Liana zmesi múk viažu úplne inak suroviny prajem pekný deň S úctou Bezlepkový pekár.sk