Čas prípravy 9 hod.

Suroviny na 1 hod.Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 1 dcl vody
  • 1 lyžička med
  • 2 lyžice kvások – ja som použila ryžový )

Suroviny po hodine:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 150g maková múka
  • 80 g mandľová múka
  • 70 g. Múka Mix per Pane na biele pečivo
  • 2 dcl. vody
  • 1/2 dcl olej
  • 2 lyžice zemiakové vločky náhrada – menší surový zemiak na jemno nastrúhaný
  • 1/2 lyžičky soľ

Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk Suroviny na 1 hod. použijem na prípravu cesta pred miesením. Vo vode si úplne rozpustím kvások a med pridám makovú múku tri lyžice dobré premiešam a nechám 1 hod,. voľne stáť. Po hodine si pridám všetky suroviny postupne, múka, voda, vločky a soľ. Premiešam tak aby sa mi všetky suroviny dobré spojili. Prilejem olej a vypracujem úplne nelepivé cesto. nechám na linke prikryté stáť. 6 hod. Vykysnuté cesto si vytvarujem na podložke. Jemne narežem a potriem olejom, položím na papieri do formy. Nechám vo forme stáť približne 1 hod. voľne na linke Pečiem v nízkej forme z jánského skla pri 200°C približne 50 -55 min. Pečiem bez zápary.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *