Čas prípravy 80 min.
Suroviny 1: vytvoril – Bezlepkový pekár.sk
- 1/3 droždie (čerstvé)
- 1 dcl. vody
- 3 lyžice múky odobrané z celého množstvá
- 1/2 lyžičky medu
Suroviny 2: vytvoril – Bezlepkový pekár.sk
- 300 g. múky NF – Mix Per Pane na biele pečivo
- 2 dcl. mlieka (vlažné)
- 1/4 lyžičky soli
- 4 lyžice olej
- 5 dkg. maslo (roztopené)
Postup : vytvoril – Bezlepkový pekár.sk
Droždie a med si spolu rozmiešam na jemnú kašičku, prilejem dcl. vody a rozpustím na hladkú redšiu hmotu, dosypem 3 lyžice múky dobré premiešam a nechám 10 min. odstáť voľne na linke. Pripravím si dobré preosiatu múku, ktorú pridám k už spracovaným surovinám, dolejem vlažné mlieko, rozpustené maslo, pridám soľ a vymiesim vláčne a nelepivé cesto. recept vytvoril – Bezlepkový pekár.sk Prilejem olej a prepracujem na nelepivú hmotu. Prikryjem a nechám kysnúť na linke 50 min. Vykysnuté cesto si preklopím na podložku. Rozdelím na menšie časti, ktoré si vyformujem na valec. Delím si malé kúsky ktoré ukladám na pekáč v ktorom mám olej. Pekáč si podložím do vyššej polohy aby sa mi olej nachádzal v spodnej časti. Do spodnej časti si nahádžem kúsky a obalené v oleji si ich poukladám do vrchnej časti pekáča. Takto dobré naolejované opekance si nechám odstáť na pekáči po dobu vyhriatia rúry na 200°C teplotu. Pečiem bez zápary v teplovzdušnej rúre približne 20 -25 min. bez zápary.