Čas prípravy 80 min.

Suroviny 1: vytvoril – Bezlepkový pekár.sk

  • 1/3 droždie (čerstvé)
  • 1 dcl. vody
  • 3 lyžice múky odobrané z celého množstvá
  • 1/2 lyžičky medu

Suroviny 2: vytvoril – Bezlepkový pekár.sk

  • 300 g. múky NF – Mix Per Pane na biele pečivo
  • 2 dcl. mlieka (vlažné)
  • 1/4 lyžičky soli
  • 4 lyžice olej
  • 5 dkg. maslo (roztopené)

Postup : vytvoril – Bezlepkový pekár.sk
Droždie a med si spolu rozmiešam na jemnú kašičku, prilejem dcl. vody a rozpustím na hladkú redšiu hmotu, dosypem 3 lyžice múky dobré premiešam a nechám 10 min. odstáť voľne na linke. Pripravím si dobré preosiatu múku, ktorú pridám k už spracovaným surovinám, dolejem vlažné mlieko, rozpustené maslo, pridám soľ a vymiesim vláčne a nelepivé cesto. recept vytvoril – Bezlepkový pekár.sk Prilejem olej a prepracujem na nelepivú hmotu. Prikryjem a nechám kysnúť na linke 50 min. Vykysnuté cesto si preklopím na podložku. Rozdelím na menšie časti, ktoré si vyformujem na valec. Delím si malé kúsky ktoré ukladám na pekáč v ktorom mám olej. Pekáč si podložím do vyššej polohy aby sa mi olej nachádzal v spodnej časti. Do spodnej časti si nahádžem kúsky a obalené v oleji si ich poukladám do vrchnej časti pekáča. Takto dobré naolejované opekance si nechám odstáť na pekáči po dobu vyhriatia rúry na 200°C teplotu. Pečiem bez zápary v teplovzdušnej rúre približne 20 -25 min. bez zápary.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *