Čas prípravy 9 hod.

Suroviny 1: vytvoril – Bezlepkový pekár.sk

  • 2 lyžice kvások (ja som použila mix B 1 lyžicu a ryžový 1 lyžicu)
  • 1 dcl. vody
  • 3 lyžice múky odobrané z celého množstvá
  • 1/2 lyžičky medu
  • suroviny vytvoril – Bezlepkový pekár.sk

Suroviny 2: vytvoril – Bezlepkový pekár.sk

  • 300 g. múky NF – Mix Per Pane na biele pečivo
  • 2 dcl. mlieka (vlažné)
  • 1/4 lyžičky soli
  • 4 lyžice olej
  • 5 dkg. maslo (roztopené)

Postup : vytvoril – Bezlepkový pekár.sk
Kvások (je možné použiť iba jeden druh kvásku čiže dve lyžice rovnakého) a med si spolu rozmiešam na jemnú kašičku, prilejem dcl. vody a rozpustím na hladkú redšiu hmotu, dosypem 3 lyžice múky dobré premiešam a nechám 60 min. odstáť voľne na linke. Pripravím si dobré preosiatu múku, ktorú pridám do odležaného kvásku, dolejem vlažné mlieko, rozpustené maslo, pridám soľ a vymiesim vláčne a nelepivé cesto. Prilejem olej a prepracujem na nelepivú hmotu. Prikryjem a nechám kysnúť na linke cez noc ( približne 7 hod.) Vykysnuté cesto si preklopím na podložku. Rozdelím na menšie časti, ktoré si vyformujem na valec. Delím si malé kúsky ktoré ukladám na pekáč v ktorom mám olej. Pekáč si podložím do vyššej polohy, aby sa mi olej nachádzal v spodnej časti. Do spodnej časti si nahádžem menšie kúsky a obalené v oleji si ich poukladám do vrchnej časti pekáča. Takto dobré naolejované opekance si nechám odstáť na pekáči 1 hod. vyhrejem rúru na 200°C teplotu. Pečiem bez zápary v teplovzdušnej rúre približne 20 -25 min. bez zápary. V prípade otázok sa obráťte na – Bezlepkový pekár.sk rada Vám odpoviem.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *