Čas prípravy 6 hod.

Suroviny 1. : vytvoril – Bezlepkový pekár.sk

  • 2 lyžice menšie (zarovnané) kvások
  • 1/2 lyžičky med
  • 1 dcl. vody
  • 3 lyžice múky

Suroviny 2. : vytvoril – Bezlepkový pekár.sk

  • 250 g. múky zmesi Rolls Mix Liana
  • 80 g. ryžovej múky
  • 170 ml. vody
  • 1/4 lyžičky soli
  • 2 lyžice olej

Postup: vytvoril – Bezlepkový pekár.sk Kvások si rozpustím vo vode spolu s medom pridám tri lyžice múky z celkového množstva. Dobré premiešam a redšiu hmotu nechám stát na linke po dobu 1 až 1.5 hod. Potom si pridám dobré preosiatu múku v ktorej som zapracovala soľ, prilejem vodu a prepracujem suroviny spolu tak, aby sa mi nelepili. Nalejem si olej na ruku a vytvorím vláčne cesto, ktoré nechám prikryté na linke stáť približne 4 a pol. hod. Vykysnuté cesto preklopím na podložku rozdelím na rovnaké časti a tvarujem pečivo. Uložím na plech vyložený papierom jemne potriem olejom. Nech´am ešte na plechu po doby kedy sa mi vyhreje rúra na pečenie. Pečiem bez zápary podľa rúry približne 35 min. na 200°C

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *