Čas prípravy 80 min.
Suroviny : vytvoril – Bezlepkový pekár.sk
- 1/2 droždie čerstvé
- 350 g. múky NF – Mix per pane na biele pečivo
- 1 dcl. vody
- 2.3 dcl. mlieka
- 3 lyžice kryštálový cukor (alebo hnedý)
- štipká soli
- 1 lyžica masti
- 1 lyžica olej
Iné : vytvoril – Bezlepkový pekár.sk
- mak na plnku
- orechy zomleté na plnku
- vajce na potretie
- cukor do plniek
- vanilka
Postup : vytvoril – Bezlepkový ´pekár.sk
Droždie si rozpustím v dcl. vody pridám cukor a štyri lyžice múky. Premiešam nechám 10 min. odstáť. Pridám si všetku dobré preosiatu múku, vlažné mlieko, masť a štipku soli. Vypracujem cesto, ktoré je vláčne prilejem si olej a domiesim na nelepivé cesto. Prikryté nechám na linke kysnúť podľa potreby približne 55-60 min. Vykysnuté cesto si preklopím na podložku a tvarujem rožky ktoré plním zomletými orechmi a makom. Zrolujem potriem rozšľahaným vajcom. Nechám na plechu pokiaľ vyhrejem rúru. Pečiem v teplovzdušnej rúre bez zápary približne 25 min. pri 180°C. (vy si odsledujte a nastavte teplotu podľa svojho pečenia) Plnky: orechy – pomeliem a zmiešam s cukrom kyštál. a prilejem olej, plnka -mak- zmiešam s cukrom a prilejem po lyžiciach mlieko. vanilku pridám podľa chuti.