Čas prípravy 9 hod.

Suroviny 1:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 1 dcl. vody
  • 120 g. kvások (ja som použila schär)
  • 1/3 lyžičky med
  • 120 g. múky schär mix B

Suroviny 2: Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 350 g. múky schär Mix B
  • 2 dcl. mlieko
  • 1,2 dcl. vody
  • 1 lyžička soľ
  • 7 g. masť

Postup: Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Kvások si spolu s medom rozpustím v 1 dcl. vody, pridám múku a dobré premiešam. Nechám 2hod. stáť zakryté na linke. Po dvoch hodinách si pridám múku, mlieko, soľ a vodu suroviny spolu dobré premiešam a nakoniec pridám masť (domáca). Vymiesim vláčne cesto. Nechám kysnúť 6 hod. Zakryté na linke. Vykysnuté cesto si preklopím na podložku vysýpanú inou múkou. Vytvarujem bochník na papieri jemne narežem a potriem olejom. Nechám odstáť a vyhrejem si rúru na teplotu 220°C. Prvých 15.min. pečiem na tejto teplote- potom si znížim na 200°C a pečiem 45 min. Pečiem bez zápary.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *