Čas prípravy 10 hod.
Suroviny : pripravil- Bezlepkový pekár.sk
- 2 lyžice kvások (ja som použila lyžicu ryžový a lyžicu schär mix B)
- 100 g. NF Mix Per Pasta Frolla (bezlepková zmes na pečivo)
- 280 g. Schär Mix B
- 2.8 dcl. mlieko ( bezlaktózové)
- 1 dcl. vody
- 4 lyžice maslo (bezlaktózové-rozpustené )
- 2 žĺtky
- štipka soli
- 1/2 lyžičky med
- 2 lyžice cukor (kryštálový- ak chcete sladšie cesto tak viac)
- 1/2 dcl. oleja
Postup : –Postup vypracoval Bezlepkový pekár.sk
Kvások si rozpustím v dcl. vody, pridám med a vypracujem redšiu kašičku. Prisypem dobre preosiatu múku, soľ, cukor, prilejem vlažné mlieko rozpustené maslo (štyri lyžice už rozpustené maslo približne 5dkg.), pridám žĺtka suroviny dobre prepracujem – aby mi vznikla hmota, kde je múka úplne bez hrudiek. Prilejem olej a vypracujem nelepivé cesto. Cesto si zasypem múkou a nechám v mise približne 8 hod. (ja kváskujem cez noc pečiem ráno). Cesto si vyklopím na podložku rozdelím na požadované rovnaké množstvo vytvarujem valce spojím na vrchu a pletiem podľa počtu. Vianočku nechám 1 hod. stáť na linke uloženú na papieri a plechu. Pečiem približne 55 min. začínam piecť na 200°C potom teplotu znížim – (toto prosím si odsledujte každý má inú rúru na pečenie čas je orientačný) Pred pečením potriem rozšľahaným žĺtkom do ktorého som pridala lyžicu mlieka. Pečiem bez zápary. (pozrite si video na mojej stránke ako vyzerá cesto v miesení – určite vám to pomôže) na facebooku ho nájdete na stránke Bezlepkový pekár.sk