Čas prípravy 9 hod.
Suroviny 1 : Vypracoval Bezlepkový pekár.sk
- 3 lyžice kvások
- 120 g. múky Mix Per Pane ( na biele pečivo)
- štipka cukor
- 1.5 dcl. voda
Suroviny 2 : Vypracoval Bezlepkový pekár.sk
- 230g. múky Mix Per Pane ( na biele pečivo)
- 2 dcl. mlieko (ja osm použila bezlaktózové )
- 1 lyžičky soli
- 3 lyžice olej
Postup : Vypracoval Bezlepkový pekár.sk Kvások si rozpustím vo vode pridám cukor, múku dobré premiešam a nechám kysnúť zakryté na linke 4 hod. (hmota je redšia). Pridám si vlažné mlieko, múku a soľ suroviny prepracujem tak, aby sa dobré spojili. Nelejem si na ruku olej a premiesim kde mi vznikne cesto vláčne a nebude sa lepiť. Zasypem múkou a nechám zakryté stáť 4 hod. (vždy máte možnosť v každom recepte si doplniť o pol. dcl. tekutín a dve lyžice surovín naviac – viac už nie pretože je potrebné znovu prepočítať všetky suroviny ). Vykysnuté cesto si preklopím na podložku mukou vysýpanú, rozdelím na dve časti – vytvarujem bagetky – uložím na formu. Jemne narežem, potriem olejom. Nechám 1 hod. kysnúť voľne na linke. Pečiem pri 230°C 10 min. potom si teplotu znížim na 200°C a pečiem 30min. Pečiem bez zápary.