Čas prípravy 9 hod.

Suroviny 1 : Vypracoval Bezlepkový pekár.sk

  • 3 lyžice kvások
  • 120 g. múky Mix Per Pane ( na biele pečivo)
  • štipka cukor
  • 1.5 dcl. voda

Suroviny 2 : Vypracoval Bezlepkový pekár.sk

  • 230g. múky Mix Per Pane ( na biele pečivo)
  • 2 dcl. mlieko (ja osm použila bezlaktózové )
  • 1 lyžičky soli
  • 3 lyžice olej

Postup : Vypracoval Bezlepkový pekár.sk Kvások si rozpustím vo vode pridám cukor, múku dobré premiešam a nechám kysnúť zakryté na linke 4 hod. (hmota je redšia). Pridám si vlažné mlieko, múku a soľ suroviny prepracujem tak, aby sa dobré spojili. Nelejem si na ruku olej a premiesim kde mi vznikne cesto vláčne a nebude sa lepiť. Zasypem múkou a nechám zakryté stáť 4 hod. (vždy máte možnosť v každom recepte si doplniť o pol. dcl. tekutín a dve lyžice surovín naviac – viac už nie pretože je potrebné znovu prepočítať všetky suroviny ). Vykysnuté cesto si preklopím na podložku mukou vysýpanú, rozdelím na dve časti – vytvarujem bagetkyuložím na formu. Jemne narežem, potriem olejom. Nechám 1 hod. kysnúť voľne na linke. Pečiem pri 230°C 10 min. potom si teplotu znížim na 200°C a pečiem 30min. Pečiem bez zápary.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *