Čas prípravy 6 hod.
Suroviny : Vypracoval Bezlepkový pekár. sk
- 125 g. kvások (dnes som použila Mix Per Pane na biele pečivo)
- 300 g. múky Bread Mix White – Liana
- 310 g. vody
- 1/6 lyžičky med
- 1 lyžička soli
- 2 lyžice olej
Postup : Vypracoval Bezlepkový pekár. sk Kvások spolu s vodou a medom si rozpustím pridám múku, so soľou – prepracujem spolu suroviny, aby sa všetky dobré spojili a nezostala mi voda na povrchu. Prilejem si olej na ruku a premiešam cesto na nelepivé a vláčne. Zasypem múkou zakryjem a nechám 5 hod. kysnúť. Po dvoch hodinách si cesto dobré premiešam a nechám opäť pracovať. Rozdelím si cesto na rovnaké diely – na pomúčenej podložke (na pomúčenie som použila ryžovú jemnú múku). Nechám 1/2 hod. kysnúť. Žemle nepotieram ničím. Piekla som v teplovzdušnej fritéze 10 min. z jednej strany potom som obrátila a piekla 10 min. opačne. Vypracoval Bezlepkový pekár.sk