Čas prípravy 70 min.

Suroviny : Vypracoval – Bezlepkový pekár.sk

  • 1 balíček sušené droždie
  • 170 g . múky (schär) Mix B
  • 220 g. múky Nutri Free – Mix Per Pane na biele pečivo
  • 300 g. vody
  • 60 g. maslo
  • 50 g. múky inej ( ja som použila ryžovú polohrubú )
  • 4 lyžice kryštálový cukor
  • málo soli
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice olej

Postup : Vypracoval – Bezlepkový pekár.sk Droždie si rozpustím v časti vody, zasypem múkou a nechám odležať 15.min. Múku (okrem 50 g. inej) si zmiešam s vodou aby sa mi úplne rozpustila, pridám soľ cukor, a kvások. Dobre prepracujem prilejem vlažne roztopené maslo a vajíčka. Cesto si vypracujem na hladkú hmotu. V prípade potreby múky použijem z tých 50g. inej. Premiešam nalejem olej a domiesim na nelepivé a vláčne cesto. Cesto zakryjem a nechám kysnúť 45 – 50 min. na linke. Vykysnuté si dám na podložku. Vytvarujem požadovaný tvar a smažím v rozpálenom oleji.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *