Čas prípravy 7 hod.

Suroviny : Vypracoval Bezlepkový pekár.sk

  • 100 g. kvások (ja som použila Mix B)
  • 180 g. múka Liana rolls mix
  • 1 dcl. vody
  • trochu medu
  • 227 g. múky schär Mix B
  • 3.3 dcl. vody
  • 1 lyžička soli.
  • 3 lyžice olej

Postup : Vypracoval Bezlepkový pekár.sk Kvások si rozpustím v 1 dcl. vody, pridám med a prepracujem liatu hmotu. Pridám bez čakania všetkú múku dolejem 3.3 dcl. vody, pridám soľ a vymiešam cesto tak, aby sa všetky suroviny dobré spojili a nezostala voda na povrchu a ani hrudky s múky v ceste. Prilejem si olej a domiesim na vláčne hladké cesto, ktoré sa nelepí. Nechám zakryté na linke stáť 6 hod. Vykysnuté cesto si preklopím na podložku a tvarujem žemle. Nechám odstáť vytvarované 45. min. Pečiem teplým vzduchom vo fritéze 10 min. potom ich otočím a pečiem 10 min. z opačnej strany. Nepotieram ničím na povrchu. Ak pečiete v rúre tak pri teplote 200°C približne 35- 40 min.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *