Čas prípravy 110 min.
Suroviny- kvások : Vypracoval – Bezlepkový pekár.sk
- 7 g. sušené droždie
- 145 g. vody
- 85 g. múky NF – Integrale
- trocha medu
Suroviny- kvások : Vypracoval – Bezlepkový pekár.sk
- 330 g. Muky NF- Integrale
- 260 g. vody
- 1 lyžička soľ
- 2 lyžice olej
- tekvicové jadierka
Postup : Vypracoval – Bezlepkový pekár.sk Droždie si rozpustím vo vode s medom, vytvorím kvások redšej hmoty, pridám múku a vymiešam aby sa úplne premenila na hladkú kašičku. Nechám odstáť 10 min. V nádobe na miesenie si rozmiešam múku spolu s vodou na hladkú hmotu. Pridám soľ, a úplne rozmiešam múku, aby nezostali hrudky. Prilejem kvások z droždia a vymiešam suroviny spolu, aby mi nezostala na povrchu žiadná voda. Prilejem si olej a vymiešam na vláčne a nelepivé cesto. Zakryjem a nechám na linke stáť 50- 55 min. kysnúť. Vykysnuté cesto si preklopím na podložke, rozdelím na dva rovkaké diely. Vytvarujem bagetky a nechám podkysnúť na podložke vo forme na pečenie 15 min. Pečiem vo vyhriatej rúre pri 200°C bez zápary 25-30min. Pred pečením potriem vodou a jemne narežem.