Čas prípravy 11 hod.

Suroviny 1. : Vypracoval : Bezlepkový pekár.sk

  • 130 g. kvások (ja som použila schär)
  • 110 g. vody
  • 100 g. múky mix B (schär)
  • 1/3 med

Suroviny 2. : Vypracoval : Bezlepkový pekár.sk

  • 300 g. vody
  • 300 g. múky
  • 1 lyžička soli
  • 2 lyžice olej

Postup : Vypracoval : Bezlepkový pekár.sk o 16°° hod. si spracujem 130g. kvásku, ktorý rozpustím vo vode a pridám med. Suroviny spolu premiešám na hladkú hmotu a pridám múku. Premiešam spolu a nechám stáť do 22°° hod. Potom si pridám múku spolu s vodou a soľ prepracujem všetky suroviny, aby som dostala hladkú hmotu. Nesmú mi zostať z múky žiadne hrudky. Prilejem si na ruku olej a prepracujem cesto na nelepivé. Nechám na linke zakryte stáť do 6°° hod. ráno. Cesto si vyklopím na podložku jemne prepracujem a narežem. Vyhrejem rúru naplno. Pečiem prvých 10 min. pri najvyššej teplote. Potom si teplotu znížim na 200°C a pečiem približne 55. – 60 min. Chlieb nepotieram ničím.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *