Čas prípravy 10 hod.
Suroviny 1 : Vypracoval – Bezlepkový pekár.sk
- 130g. kvások (ja som požila ryžový)
- 150 g. vody
- 150 g. múky na pizzu NF- Pizza Mix Per
Suroviny 2 : Vypracoval – Bezlepkový pekár.sk
- 200 g. múky NF- Mix Per Pizza
- 190 g. vody
- 1/2 lyžičky soľ
- 2 lyžice masť ( ja som použila domácu masť)
Postup : Kvások si rozpustím vo vode, pridám múku a vypracujem cesto podobné kvásku, tak aby sa mi rozpustila úplne múka. Nechám stáť 4 hod. zakryté na linke. K vykysnutému rozkvasu si pridám múku, soľ a vodu. premiešam všetky suroviny spolu a pridám si masť, ktorú zapracujem do cesta. Vypracujem vláčne a nelepivé cesto nechám 5 hod. kysnúť zakryté na linke. Vykysnuté cesto rozdelím na rovnaké časti a použijeme suroviny podľa svojej chutí. Pečiem bez zápary v teplovzdušnej rúre pri 200°C 25 min.