Čas prípravy 12 hod.

Suroviny : Vypracoval – Bezlepkový pekár.sk

  • 120g. Kvások ( ja som použila Mix B – schär)
  • 250 g. Múky (liana Bread Mix White Liana )
  • 250 g. vody
  • 1 lyžička soli
  • 120 g. škvarky (zomleté)
  • 1 lyžica masť

Postup : Kvások si rozpustím vo vode, pridám múku, soľ a dobré premiešam – aby sa múka úplne rozpustila. pridám si zomleté škvarky a cesto premiešam na vláčne a nelepivé. Doložím si lyžicu masti a prepracujem na hladké cesto. Nechám zakryté na linke stáť cez noc 11. hod. Potom si cesto preklopím na podložku a vytvarujem požadované tvary pečiva. Pečiem v teplovzdušnej rúre 18 -25 min. pri 200°C . bez zápary.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *