Čas prípravy 70 min.
Suroviny : Vypracoval – Bezlepkový pekár.sk
- 1/2 balíčka sušené droždie
- 400 g. múky schär ( mix B)
- 350 g. mlieka (vody)
- 2 vajcia
- 1 lyžica domáca masť
- 2 lyžice cukor
- štipka soli
Plnka :
- lekvár
- mak
- čokoláda
Postup : Vypracoval – Bezlepkový pekár.sk Droždie si rozpustím vo vode zasypem mukou a nechám 10 min. odstáť. Pridám si všetku múku, mlieko, vajcia, cukor, soľ a kvások spolu premiešam aby sa mi spojili suroviny a nevznikli mi hrudky v ceste. Pridám si masť a vymiesim cesto ktoré sa nelepí. Nechám kysnúť zakryté 50 min. Vyklopím na podložku a vypracujem požadované tvary naplním a formujem buchty. Parím 5 min. nad horúcim vzduchom. Potieram maslom a posypem podľa želania konzumenta.