Čas prípravy 70 min.

Suroviny : Vypracoval – Bezlepkový pekár.sk

  • 1/2 balíčka sušené droždie
  • 400 g. múky schär ( mix B)
  • 350 g. mlieka (vody)
  • 2 vajcia
  • 1 lyžica domáca masť
  • 2 lyžice cukor
  • štipka soli

Plnka :

  • lekvár
  • mak
  • čokoláda

Postup : Vypracoval – Bezlepkový pekár.sk Droždie si rozpustím vo vode zasypem mukou a nechám 10 min. odstáť. Pridám si všetku múku, mlieko, vajcia, cukor, soľ a kvások spolu premiešam aby sa mi spojili suroviny a nevznikli mi hrudky v ceste. Pridám si masť a vymiesim cesto ktoré sa nelepí. Nechám kysnúť zakryté 50 min. Vyklopím na podložku a vypracujem požadované tvary naplním a formujem buchty. Parím 5 min. nad horúcim vzduchom. Potieram maslom a posypem podľa želania konzumenta.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *