Čas prípravy 12. hod. (bez rozkvasu)

 

Suroviny : Vypracoval Bezlepkový pekár.skautorský recept

  • 120 g. kvások
  • 300 g. múka Mix Per Pane na biele pečivo
  • 70 g. ryžová múka polohrubá
  • 150 g. mlieka
  • 150g. vody
  • 1 lyžica cukor
  • trochu soli
  • 7g. masti
  • 50 g. voda (na rozpustenie kvásku )

Postup : Vypracoval Bezlepkový pekár.skautorský recept Kvások si rozmiešam vo vode(50 g.) pridám mlieko múku Mix per pane (všetku) soľ, vodu, cukor a vypracujem suroviny spolu – tak – aby sa mi všetky spojili. Pridávam si pomaly ryžovú múku a nakoniec zapracujem (tuhú) masť. Cesto je vláčne jemné a suroviny sa všetky ručným miesením spojili. Nezostali mi žiadne hrudky neprepracovanej múky. Zakryté nechám cez noc na linke 11 hod. Potom si cesto preklopím na podložku rozdelím na rovnaké diely – plním podľa chutí (ja som použila lekvár). Zrolujem a obalené v oleji ich poukladám na plech vedľa seba. Po uložení na plech nechám 30 min. a potom pečiem vo vyhriatej rúre Pečiem v teplovzdušnej rúre bez zápary pri 200°C po dobu 25 min. (pečenie si odkontrolujte podľa vašej rúry).

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *