Čas prípravy 9 hod.

Suroviny : Vypracoval Bezlepkový pekár.sk – autorský recept

  • 100g. Ryžový kvások
  • 250 g. múka Mix Per Pane
  • 250 g.Múky Mix B (schär)
  • 500 g. vody
  • 1/2 lyžičky soľ (kávová)
  • 1/2 lyžičky masť domáca

Iné : semienka

  • Ľan
  • Sezam
  • Slnečnica
  • alebo podľa svojho výberu

Postup: Múky si preosejem obidva do nádoby – pridám soľ a premiešam. Prilejem polovicu vody a dám kvások. Opäť premiešam a dolejem zvyšnú vodu. Cesto prepracujem tak- aby sa suroviny dobré spojili pridám si masť a vypracujem na vláčne cesto. Nechám 7 hod. kysnúť zakryté na linke. Potom si cesto preklopím na podložku – dobré prepracujem a vytvarujem požadovaný tvar bochníka. Uložím na plech vystlaný papierom a narežem. Nechám 1 hod. odležať a podkysnúť. Potriem vodou a posypem semienkami. Pečiem bez zápary v teplovzdušnej rúre na 200°C 1 hod. Po upečení nechám vychladnúť a potom prekrojím.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *