Čas prípravy cesta 15.min. Kysnutie 50.min. a pečenie 45. min.
Suroviny : – vypracoval Bezlepkový pekár.sk autorský recept.
- čerstvé droždie -1. kocka
- 500g. múka Schär Mix B
- 480g. vody
- 1 malá lyžička soľ
- 1/3 malej lyžičky med
- 7g. masť (domáca).
Postup: vypracoval Bezlepkový pekár.sk autorský recept.
Droždie si rozpustím v časti odváženej vody – pridám med a časť múky premiešam jemne riedku hmotu. Nechám 15.min. odstáť. Po 15.min. pridám múku do ktorej som zapracovala soľ – všetku zvyšnú vodu. Suroviny dobré premiešam – aby sa všetky spojili. Pridám masť a cesto vypracujem tak – aby sa nelepilo a bolo vláčne. Nechám zakryté na linke 50.min kysnúť. Vykysnuté cesto si vyklopím na pracovnú pomúčenú podložku – rozdelím na požadované množstvo. Vytvarujem – uložím na plech podložený papierom na pečenie. Nechám kysnúť pokiaľ si vyhrejem rúru – na požadovanú teplotu 250°C. Pred pečením jemne narežem – alebo len špajlou urobím otvory. Pečiem bez zápary pri teplote 200°C 45 min.