Čas prípravy cesta 15.min. Kysnutie 50.min. a pečenie 45. min.

Suroviny : – vypracoval Bezlepkový pekár.sk autorský recept.

  • čerstvé droždie -1. kocka
  • 500g. múka Schär Mix B
  • 480g. vody
  • 1 malá lyžička soľ
  • 1/3 malej lyžičky med
  • 7g. masť (domáca).

Postup: vypracoval Bezlepkový pekár.sk autorský recept.
Droždie si rozpustím v časti odváženej vody – pridám med a časť múky premiešam jemne riedku hmotu. Nechám 15.min. odstáť. Po 15.min. pridám múku do ktorej som zapracovala soľ – všetku zvyšnú vodu. Suroviny dobré premiešam – aby sa všetky spojili. Pridám masť a cesto vypracujem tak – aby sa nelepilo a bolo vláčne. Nechám zakryté na linke 50.min kysnúť. Vykysnuté cesto si vyklopím na pracovnú pomúčenú podložku – rozdelím na požadované množstvo. Vytvarujem – uložím na plech podložený papierom na pečenie. Nechám kysnúť pokiaľ si vyhrejem rúru – na požadovanú teplotu 250°C. Pred pečením jemne narežem – alebo len špajlou urobím otvory. Pečiem bez zápary pri teplote 200°C 45 min.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *