Bezlepkové jednodruhové múky vieme rozdeliť do skupín podľa ich pôvodu:

  • z obilnín –  ryžová, kukuričná, pšenová
  • zo strukovín – cícerová, sójová, šošovicová, hrachová,  lupinová (z vlčieho bôbu)
  • z hľúz – tapioková, zemiaková
  • zo pseudoobilnín –  pohánková, quinoa (keen-wah), amarantová, a teffová
  • ostatné – ľanová, gaštanová, kokosová, mandľová, maková, orechová,

Podľa zloženia  s obsahom bielkovín, tukov sacharidov ich vieme zaradiť do skupín :

  • Bielkovíny –  hrachová, pohánková, pšenová, quinoá, amarantová a cícerová
  • Tuky –  ľanová, maková, sezamová a konopná
  • Sacharidy –   ryžová,  gaštanová, tapioková a zemiaková

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *