Čas prípravy:  9 hod.

Suroviny:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 3 lyžice Kvásku
  • 300 g. múky Mix B (schär)
  • 300 g. Múky Mix Per Pane (na svetle pečivo)
  • 600 ml. vody
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička medu
  • Rasca podľa chutí
  • 2 lyžice oleja
  • 1 menší surový zemiak

Príprava:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Múku spolu so soľou premiešam, pridám kvások, med, vodu a na jemno nastruhaný surový zemiak. Cesto prepracujem na hmotu, ktorá sa nelepí, prilejem dve lyžice oleja a domiešam na vláčne a nelepivé cesto. Pomúčim prikryjem a nechám na linke stáť 5 hod. Potom cesto dobre vyváľam a uložím na papier do formy na pečenie. Kysnúť nechám na linke do rána. Ráno potriem olejom a dám do vyhriatej rúry(používam teplovzdušnú rúru) piecť na 220°C  na 15 min. Potom teplotu znížim na 200°C a pečiem 55 min.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *