Čas prípravy: 9 hod.
Suroviny:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 3 lyžice Kvásku
- 300 g. múky Mix B (schär)
- 300 g. Múky Mix Per Pane (na svetle pečivo)
- 600 ml. vody
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička medu
- Rasca podľa chutí
- 2 lyžice oleja
- 1 menší surový zemiak
Príprava:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Múku spolu so soľou premiešam, pridám kvások, med, vodu a na jemno nastruhaný surový zemiak. Cesto prepracujem na hmotu, ktorá sa nelepí, prilejem dve lyžice oleja a domiešam na vláčne a nelepivé cesto. Pomúčim prikryjem a nechám na linke stáť 5 hod. Potom cesto dobre vyváľam a uložím na papier do formy na pečenie. Kysnúť nechám na linke do rána. Ráno potriem olejom a dám do vyhriatej rúry(používam teplovzdušnú rúru) piecť na 220°C na 15 min. Potom teplotu znížim na 200°C a pečiem 55 min.