Čas prípravy 10 hod.
Suroviny:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 250 g. Bakery Mix Liana ( na kysnuté cesto)
- 100 g. Maková múka
- 1 dcl. mlieko
- 2.5 dcl. vody
- 10 dkg. maslo
- 3 lyžice kryštálový cukor
- štipka soli
- 2 vajcia
- 2 lyžice oleja
- 2 lyžice kvások
Iné:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- papier na pečenie
- plech na pečenie
- olej na tvorenie
Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Múky, soľ, cukor, kvások, vlažné mlieko, rozpustené maslo, vajcia a vodu zmiešame spolu na vláčnu hmotu. Prilejeme olej a cesto vypracujeme, tak aby sa nám nelepilo a bolo vláčne. Necháme stáť cez noc prikryté na linke. Ráno si cesto vyklopíme na podložku potretu olejom. Cesto rozdelíme na 5 rovnakých dielov. Vyváľame na oval rozdelíme na štyri časti, poukladáme višne a zrolujeme do tvaru rožkov. Poukladáme na plech vyložený papierom. Necháme stáť približne pol hodinu. Potom pečieme bez zápary pri 200°C asi 10 min. a teplotu znížime na 180°C pečieme ešte 25 min.