Čas prípravy 75 min.
Suroviny:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 1/3 droždia (čerstvé)
- 30 dkg. múky, Mix Per Pane (na biele pečivo)
- 1 dcl. mlieka
- 2 dcl. vody,
- 1 menší surový zemiak (nastrúhaný na jemno)
- pol lyžičky soli
- pol lyžičky hnedý cukor
- 2 lyžice oleja
Iné :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- olej
- papier na pečenie
- sezam na posýpanie
Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Droždie si rozpustím vo vode, pridám múku, soľ, cukor, a nastrúhaný zemiak. Všetko spolu spracujem a prilejem 2 lyžice oleja. Cesto vypracujem , tak aby sa nelepilo a bolo vláčne. Nechám asi 40 min. kysnúť. Potom si na pomúčenej podložke vytvarujem žemle. Poukladám na plech a nechám podkysnúť. Pred pečením posypem sezamom narežem a jemne potriem olejom. Piekla som v teplovzdušnej fritéze na 180°C asi 15 min.