Čas prípravy 5 hod.
Suroviny:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 1 lyžica kvások (môj je z múky Mix B schär)
- 300 g. Múky Mix Per Pane ( na biele pečivo)
- 280 ml. vody
- jeden menší surový zemiak
- 2 lyžice oleja
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička hnedý cukor
Iné:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- olej na potretie
- forma na pečenie
Postup: Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Kvások, múku, soľ, vodu, cukor a nastrúhaný surový zemiak si dobré premiešam, prilejem olej a vypracujem cesto ktoré sa nelepí. Zakryté nechám stáť 3 hod. , potom si cesto na doske múkou vysypenej rozdelím na tri časti, vytvarujem bagetky. Poukladám do formy a nechám stáť 1,45 hod. Potom si bagetky jemne narežem a potriem olejom. Pečiem pri 200°C asi 20 – 25 min. Bagetky sú bez rozkvasu a pečiem bez zápary .